Join our dedicated team

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Virology Contract Research Laboratory

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Vacancy

Viroclinics Biosciences B.V. is leider in de zeer dynamische en sterk groeiende markt van diagnostische service voor (pre)klinische studies van farmaceutische bedrijven en producenten van vaccins. Als service organisatie verzorgen wij de serologische, virologische en moleculaire analyses van verschillende soorten samples voor onze opdrachtgevers. Onze klanten komen vanuit de hele wereld en onze analyses hebben betrekking op veel verschillende soorten virussen.

Professionaliteit en het stellen van hoge kwaliteitseisen zijn kenmerkend voor onze organisatie. Ons bedrijf groeit gestaag en in de afgelopen maanden hebben we verschillende nieuwe verzoeken ontvangen om deel te nemen in wereldwijde fase-2 en fase-3 ontwikkelprogramma’s voor medicijnen. De medewerkers van Viroclinics zijn divers en gemotiveerd. Om ons bedrijf te versterken, zijn we op dit moment op zoek naar een ambitieuze professional.

 

Health Safety and Environment Officer (fulltime)

 

Taken

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het Health, Safety en Environment beleid binnen onze organisatie. Het betreft een zelfstandige functie. Je maakt deel uit van het Facility Team met momenteel 11 medewerkers. De afdeling bestaat uit: Technisch Support, Technische Coördinatie, Inkoop en Facility medewerkers. Je gaat je richten op het creëren van een veilige en gezonde werkplek zowel op de laboratoria als op de kantoren. Daarnaast vorm je het beleid zodat Viroclinics aan alle eisen en wetten voldoet op het gebied van arbeidsomstandigheden. Je werkt vanuit de Rotterdam Science Tower, waar ons hoofkantoor is gevestigd.

De volgende werkzaamheden vallen binnen jouw takenpakket:

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de organisatie op het gebied van HSE
 • Je vertaalt wettelijke kaders naar specifieke werkvoorschriften en richtlijnen om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren, zoals REACH
 • Opstellen en controleren van de bedrijfsrisico inventarisatie (RI&E), milieuaspectenanalyses, en jaarverslagen
 • Analyseren van veiligheidskwesties en het opstellen van verbeterplannen
 • Actief creëren van draagvlak voor HSE-beleid binnen de organisatie
 • Coachen van collega’s die te maken hebben met HSE-beleid

Het is de bedoeling dat je naast deze functie ook hoofd BHV wordt.

 

 

Persoonlijke competenties

We zijn op zoek naar een collega die goed zelfstandig kan werken. Je gaat nauwkeurig en gestructureerd te werk en kunt uitstekende analyses maken. Resultaat bereiken is voor jou belangrijk. Daarnaast kan je anderen enthousiasmeren en ben je communicatief zeer sterk.

 

Ervaring en opleiding

Wij stellen de volgende eisen aan jouw ervaring en opleiding:

 • HBO werk-en denkniveau
 • Kennis van relevante Arbo-en milieuwetgeving
 • Kennis van REACH wetgeving
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Uitstekende kennis van MS Office producten
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift
 • HSE opleiding of een hogere veiligheidskunde opleiding in combinatie met een opleiding arbeidshygiënist
 • BHV opleiding is een pré

 

 

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een salaris dat overeenkomt met jouw opleiding, ervaring en ons bedrijfsbeleid. We bieden je een jaarcontract aan met optie tot verlenging en een vast contract bij bewezen geschiktheid. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding.

 

Solliciteren

Wil jij graag deel uitmaken van ons team als HSE Officer? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Carla Coors, Office Manager, via hr@viroclinics.com. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Sabrina Benton, Director Facility, via 088 668-4787.

OUR LATEST NEWS

Parcom Capital acquires Viroclinics Biosciences

Parcom Capital has acquired the successful clinical research organisation Viroclinics Biosciences. Viroclinics believes Parcom is the perfect partner to help it realise its growth ambitions.

↓