Join our dedicated team

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Virology Contract Research Laboratory

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Vacancy

Heeft Excel geen geheimen voor jou en ben je een enthousiaste administratieve medewerker met team spirit? Zet jij graag je schouders eronder en ben je op zoek naar een leuke baan binnen een groeiend bedrijf in de virologie? Wie weet ben jij dan wel de nieuwe collega die wij zoeken! We hebben namelijk de volgende functie open staan:

Clinical Operations Data Officer (CTA)

Taken

In deze functie ben je betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden die horen bij de afdeling Clinical Trial Operations. Vanuit de Rotterdam Science Tower zal je samen met een team gemotiveerde collega’s de verschillende projecten succesvol en toegewijd af gaan ronden. Binnen deze brede functie volg je het traject van samples uit een klinische studie van A tot Z. Tijdens de piekmaanden zal de focus vooral liggen op het invoeren en verwerken van data, in andere periodes wordt er voorbereidend werk gedaan met het samenstellen van sample kits en is er ruimte voor het verbeteren van procedures.

De volgende werkzaamheden vallen binnen jouw takenpakket:

 • Invoeren van data uit de samples in een specifieke database voor elke studie
 • Uitvoeren van dagelijkse kwaliteitscontroles en reconciliaties op de database en bijbehorend het trainen van onderzoekers om fouten in de toekomst te voorkomen
 • Communicatie met klinische sites via telefoon en e-mail om problemen te verhelpen
 • Het samenstellen van klant specifieke databases in samenwerking met de data management afdeling
 • Administratieve afhandeling van studies van a-z
 • Het sturen van een wekelijkse update van de database naar de klant
 • Dienst draaien in de Viroclinics Helpdesk (24/7 in shifts)
 • Na verloop van tijd zal je ondersteunen in het schrijven van procedures, het verhelderen en valideren van databases en het maken van werkinstructies

Persoonlijke competenties

We zoeken een collega die service- en klantgericht werkt en goede communicatieve vaardigheden heeft. Je bent uitstekend in het uitvoeren van administratieve taken en kunt zowel individueel als in teamverband goed functioneren. Daarnaast is het belangrijk dat kwaliteit hoog bij jou in het vaandel staat en dat je oog hebt voor detail. Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen taken, bent betrouwbaar en kan je goed aan deadlines houden. Flexibiliteit in werktijden is ook vereist, aangezien er in de helpdesk wordt gewerkt in shifts.

Ervaring en opleiding

Wij stellen de volgende eisen aan jouw ervaring en opleiding:

 • Goede kennis van Excel
 • Beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Administratieve ervaring in een vorige functie en/of administratieve opleiding

Arbeidsvoorwaarden

Je zult een salaris ontvangen dat overeenkomt met jouw opleiding, ervaring en ons bedrijfsbeleid. We bieden je een jaarcontract aan met optie tot verlenging en een vast contract bij bewezen geschiktheid. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding.

Bedrijfsprofiel

Viroclinics Biosciences B.V. is leider in de zeer dynamische en sterk groeiende markt van diagnostische service voor (pre)klinische studies van farmaceutische bedrijven en producenten van vaccins. Als service organisatie verzorgen wij de serologische, virologische en moleculaire analyses van verschillende soorten samples voor onze opdrachtgevers. Onze klanten komen vanuit de hele wereld en onze analyses hebben betrekking op veel verschillende soorten virussen.
Professionaliteit en het stellen van hoge kwaliteitseisen zijn kenmerkend voor onze organisatie. Ons bedrijf groeit gestaag. De 140 medewerkers van Viroclinics zijn divers en gemotiveerd. Kom jij ons bedrijf versterken?

 

Solliciteren

Wil jij graag deel uitmaken van ons Clinical Operations Team als Clinical Operations Data Officer? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Carla Coors, Office Manager, via hr@viroclinics.com. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Harriet van Drenth, Director Global Logistics, via vandrenth@viroclinics.com.

 

OUR LATEST NEWS

Viroclinics Xplore Joins Trade Mission Life Sciences India

October 13th - October 19th, Delhi & Bangalore Viroclinics Xplore continues its cooperation with The Netherlands Enterprise Agency (RVO). Viroclinics experts will join the upcoming trade mission to India from October 13th to October 19th. The health program of the...

Launch Viroclinics Xplore Business Unit

Due to the growing demand of our global business and the drive to deliver innovative diagnostic services, we are proud to announce the launch of our new business unit, Viroclinics Xplore.

↓